infolegal.ro

Woonplaats:1
Voturi pozitive primite1
Voturi negative primite2
Karma:-2 (voturi pozitive-voturi negative)0 Insigne câștigate

Nu s-au găsit insigneDefiniții (158)

1

1   0

validarea popririi


Confirmare, prin hotarare judecatoreasca, a valabilitatii unei popriri.
Sursă: infolegal.ro

2

0   1

vinovatia


Una din trasaturile esentiale ale infractiunii, consta in atitudinea constiintei subiectului infractiunii fata de fapta si fata de rezultatul faptei sale si exista cand fapta ce prezinta pericol social este savarsita cu intentie sau din culpa.
Sursă: infolegal.ro

3

0   1

zi nelucratoare


Zi din cursul saptamanii de lucru in care personalul incadrat nu are obligatia de a presta munca: zilele de repaus saptamanal, zilele de sarbatoare legala si alte zile in care, potrivit legii, nu se lucreaza.
Sursă: infolegal.ro

4

0   0

vicii de consimtamant


Imprejurari de fapt care afecteaza libertatea exprimarii vointei juridice sau caracterul ei constient la incheierea unui act juridic si care dau dreptul persoanei in cauza sa ceara anularea acestuia(de ex. eroarea, dolul, violenta si, in conditiile legii, leziunea).
Sursă: infolegal.ro

5

0   0

vicii ascunse


Defectele sau deficientele calitative ale bunului vandut, inchiriat, sau ale lucrarilor executate, care, existand in momentul predarii bunului nu au fost cunoscute de catre dobanditor si nici nu puteau fi descoperite de el prin mijloacele obisnuite de verificare sau receptie si care fac ca bunul sa nu poata fi intrebuintat conform destinatiei sale [..]
Sursă: infolegal.ro

6

0   0

validitate


Calitate a unui act juridic de a intruni toate conditiile si de a produce toate efectele prevazute de lege.
Sursă: infolegal.ro

7

0   0

verificare de scripte


Procedura legala aplicata de instanta in cazurile in care partea careia i se opune un inscris sub semnatura privata tagaduieste scrisul sau semnatura si care se poate face prin: a) examinarea comparativa de catre instanta a scrisului sau semnaturii executate in fata sa de catre cel in cauza, cu scrisul sau semnatura contestate; b) confruntarea de c [..]
Sursă: infolegal.ro

8

0   0

testament


Act juridic unilateral prin care testatorul dispune, pentru cazul incetarii sale din viata, de intreaga sa avere sau numai de o parte din aceasta in favoarea altuia.
Sursă: infolegal.ro

9

0   0

tranzactie


Contract prin care partile termina un proces inceput ori preintampina un proces ce poate sa se nasca, facandu-si concesii reciproce.
Sursă: infolegal.ro

10

0   0

vacanta judecatoreasca


Perioada in care se efectueaza concediile de odihna cuvenite personalului instantelor, si nu se desfasoara sedinte de judecata, cu exceptia cauzelor in materie penala cu arestati, a cererilor pentru obligatiile de intretinere de orice fel, asigurarea dovezilor, cererile de ordonanta presedintiala, precum si in alte cauze considerate urgente, confor [..]
Sursă: infolegal.ro


Pentru a vizualiza toate cele 158 definiții, autentificați-vă