upm.ro

Voturi pozitive primite3
Voturi negative primite0
Karma:2 (voturi pozitive-voturi negative)0 Insigne câștigate

Nu s-au găsit insigneDefiniții (136)

1

1   0

cd


Disc numeric care permite înregistrarea de sunete (CD - audio), date (CD - rom) ºi imagini (CD - video) prin procedee optice (laser)
Sursă: upm.ro

2

1   0

newsgroup


Desemneazã un cerc de discuþii tematice pe Usenet. Newsgrupurile sunt organizate în structuri tematice ierarhizate.
Sursă: upm.ro

3

1   0

shareware


Program care poate fi încercat pe gratis un timp limitat, dupã care trebuie cumpãrat, în general la un preþ foarte convenabil. Din pãcate, nenumãraþi internauþi folosesc programele shareware fãrã a plãti nimic.
Sursă: upm.ro

4

0   0

adresã electronicã


Adresa unui utilizator conectat la INTERNET sau la una dintre reþelele care îi sunt conectate prin paserele ºi la care se pot trimite mesaje electronice. Exemplu : ion.gheorghe@pub.ro
Sursă: upm.ro

5

0   0

analogic


Un semnal este analogic dacã poate lua orice valoare între douã valori limitã (valoare continuã). Un semnal numeric sau digital nu poate lua decât un numãr limitat de valori (valori discrete) prestabilite (de exemplu douã valori, +5v ºi -5v, în cazul unui semnal binar).
Sursă: upm.ro

6

0   0

ansi


Organism american de standardizare, membru al ISO*. ANSI defineºte normele americane în numeroase domenii ale informaticii ºi telecomunicaþiilor.
Sursă: upm.ro

7

0   0

arp


Protocolul ARP stabileºte corespondenþa dintre o adresã IP (nivelul 3 din modelul OSI*) ºi o adresã fizicã (de exemplu o adresã Ethernet). ARP se foloseºte în reþelele pe care se poate difuza (broadcast) informaþia. Protocolul ARP este definit de RFC-286 (STD-37).
Sursă: upm.ro

8

0   0

arpanet


Reþea bazatã pe comutarea de pachete, care a constituit nucleul reþelei INTERNET. A fost creatã în 1969 de cãrte Departamentul American al Apãrãrii (DoD - Department of Defense) ºi a rãmas pânã în 1990 - când a fost integrat în NFSNET*- una dintre componentele principale ale reþelei INTERNET.
Sursă: upm.ro

9

0   0

ascii


Sistem de codificare cu 7 biþi pentru caracterele alfanumerice. În Europa se folosesc sisteme extinse, bazate pe utilizarea a 8 biþi.
Sursă: upm.ro

10

0   0

atm


Tehnicã de transmisie a datelor bazatã pe comutarea de pachete de dimensiuni reduse ºi de lungime fixã (celule). Rutarea celulelor are loc în comutatoare, ceea ce permite debite mari (155, 622 Mbit/S ºi mai mult). ATM este utilizat în reþele întinse ºi pentru interconectarea reþelelor locale. Este uneori denumit "fast packet swi [..]
Sursă: upm.ro


Pentru a vizualiza toate cele 136 definiții, autentificați-vă